Hieronder lees je meer over de financiering en de achtergrond van Broodhandel.

Het betalingsplatform van Broodhandel

Broodhandel is onderdeel van het Social Trade Circuit Nederland. Op www.circuitnederland.nl vind je meer informatie over het Circuit waarbij Broodhandel is aangesloten.

De software die Broodhandel gebruikt is te vinden op www.cyclos.org. En voor meer informatie over de ontwikkelaar van Cyclos, Stichting STRO, kun je terecht op www.socialtrade.nl

Aanmeldingskosten

Je kan je hier inschrijven voor Broodhandel. Vergeet ook niet in jouw profiel te vermelden dat je Broodfondslid bent. Om je account te activeren moet jouw identiteit gecheckt worden zodat bekend is waar euro’s die na afloop van de termijn gekocht kunnen worden heen overgeboekt moeten worden. Daarom betaal je voor de aanmelding bij Broodhandel een eenmalige lidmaatschapsbijdrage van €5,03. Mogelijk worden later hogere lidmaatschapskosten ingesteld die dan ten goede komen van de community. Dat wordt besloten zodra er voldoende leden zijn om de community verder vorm te geven. Je bepaalt dat dus mede zelf. En bevalt het je niet kun je per direct opzeggen of overstappen naar een andere community binnen het Circuit.

Onderhoudskosten

Natuurlijk vraagt het circuit en de software om onderhoud. Om de kosten van het netwerk te dragen wordt een algemene lidmaatschapsbijdrage gerekend. Deze bijdrage wordt betaald door diegenen die broden oppotten: als je je broden dus snel besteedt, betaal je heel weinig, maar als je broden ongebruikt op je rekening laat staan, betaal je. Omdat je broden al na drie maanden kunt verkopen voor euro’s, is de bijdrage dan maximaal 0.9%.

Wie zit hier achter…

Zodra het over geld gaat zullen enkelen van u denken: Wat zit hier achter? Het antwoord: een aantal Broodfondsers, ondersteund door de Stichting STRO.

Verdiensten ontstaan eigenlijk pas als er veel geld omgaat, omdat dan de lidmaatschapsbijdragen gaan aantellen. De helft daarvan zijn voor de organisatie. Voorlopig kost het natuurlijk alleen een hoop geld, waarbij de Stichting STRO dat geld krijgt van donateurs die dit initiatief om tot een alternatief voor het bankengeld te komen, financieren. Over het gebruik van de andere helft beslissen de leden van Broodhandel.

Meedoen

Schrijf je hier nu alvast in voor de community Broodhandel, dan kun je de boel verkennen en blijf je op de hoogte. De volgende stap is €5,03 overmaken op rekening NL78 TRIO 0784 9115 76 t.n.v. stichting STRO. En dan waar mogelijk: Broodhandelen!